woensdag 5 juni 2013

Tweede op de lijst

Gisteravond 4 juni heeft de ledenvergadering van CDA Almere besloten mij de tweede plaats te geven op de kandidatenlijst van de gemeenteraadsverkiezingen. Meteen na de nieuwe lijsttrekker Froukje de Jonge dus. Het CDA is de eerste partij in Almere die een besluit heeft genomen over de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2013. Dat geeft duidelijkheid en geeft de kandidaten gelegenheid om zich samen al voor te bereiden. Ik heb er zin in. Hieronder de motivatie om mij kandidaat te stellen uit mijn 2 minuten speech van gisteravond:

Ik ben als Christen bewogen: bewogen om de medemens, bewogen om de stad, bewogen om het groen, het milieu, de schepping.  
Bewogen om de medemens betekent voor mij dat ik me in wil zetten voor daklozen, asielzoekers en mensen die in de schuldhulpverlening zitten.
Ik ben bewogen om de stad betekent: ik wil dat Almere economisch zich ontwikkelt en wil me inzetten voor betere infrastructuur die daarvoor nodig is. Om de zelfde reden ben ik medeoprichter van de Stichting Almere Bereikbaar en ben ik initiatiefnemer geweest van een petitie voor de IJmeerverbinding. 
Bewogenheid voor het groen, de schepping, houdt in dat ik me inzet voor de parken. De rust, groen en de ruimte zijn de kernkwaliteiten van Almere waardoor het goed wonen is in Almere. 
In mijn periode als raadslid heb ik mij ingezet voor het behoud van de parken en ik me succesvol verzet tegen Rood voor groen, het bebouwen van de parken. Ik heb uit de cijfers kunnen aantonen dat de onderbouwing er van niet klopte. 

Ik ben Almere kenner bij uitstek. Ik ben politiek ervaren: 12 jaar heb ik me bezig gehouden met de Almeerse politiek. Ik weet van strategie en tactiek: doelgericht politiek bedrijven. De middelen kiezen: publiciteit, de lobby, initiatiefvoorstellen. Ik weet hoe belangrijk het is om te luisteren naar mensen in de wijk en kennis te nemen van burgerinitiatieven. 
Wanneer je duidelijke doelen stelt, ga je niet afwachten wat het College gaat voorstellen, maar ga je zelf je agenda bepalen. En dat is mijn motto: niet afwachten maar doen. Geen opmerkingen:

Een reactie posten