zaterdag 17 september 2011

Papierloos vergaderen

Woensdag 7 september 2011 is de iFlevoland gelanceerd door de Commissaris van de Koningin Leen Verbeek. De iFlevoland is een app voor de ipad waarmee je gemakkelijk toegang hebt tot alle vergaderstukken. Flevoland is de eerste provincie met een aparte app voor de provinciale politiek. De iFlevoland is openbaar en dus door iedereen gratis te downloaden. Iedereen die iets heeft met de Flevolandse politiek kan op deze manier gemakkelijk op de hoogte blijven. Je weet zeker dat je dezelfde informatie hebt als de statenleden.
Natuurlijk is er af en toe vertrouwelijke informatie die (nog) niet openbaar gemaakt kan worden om bijvoorbeeld de onderhandelingspositie van de provincie niet te schaden. Daarvoor is nog een beetje papier nodig.
In hoeverre zullen de vergaderingen papierloos zijn, dat hangt van de individuele statenleden af. Kunnen ze allemaal volledig overweg met de ipad. Verlangen ze toch naar een vergaderbundel. Gaan ze de stukken volledig lezen op de ipad, of wordt er toch nog flink geprint. Er zal een overgangsperiode zijn waarin de vergaderbundel nog beschikbaar is. Voor de komende vergadering is de vergaderbundel niet toe gestuurd via de de brievenbus. Overigens wel via de email, voor het geval nog niet ieder statenlid de app heeft kunnen downloaden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten