maandag 24 november 2014

Staking in België

Drie weken werk ik nu in Hasselt, België van maandag tot donderdagmiddag. De rest van de tijd ben ik in Almere. Wel elke week op en neer reizen. Vanwege de bezuinigingen zijn er stakingen aangekondigd. Ook op maandag 24 november. 
OK denk ik, daar is rekening mee te houden. Op zondag reizen is geen probleem en ik heb de Internationale reisplanner die me waarschuwt voor elke ongeregeldheid ook tijdens de reis, zelfs als het een vertraging van vier minuten betreft. Maar in Antwerpen een reeks 'afgeschafte' treinreizen, die niet gemeld zijn. Maar ik raak niet zo snel in paniek. Er is nog 1 trein richting Hasselt die nog niet 'afgeschaft' is, wel anderhalf uur wachten. Maar een kwartier voor de vertrektijd verdwijnt ook deze van de borden en even later zijn alle schermen zwart. Geen treinpersoneel is aanwezig voor informatie. Aandoenlijk om te zien is dat het schoonmaakpersoneel deze informatieplicht probeert over te nemen. 
Overnachten wordt het in een budgethotel in de buurt. De volgende ochtend vroeg naar het station om te kijken of er nog een trein. Nee dus: geen enkele. Er rijdt ook geen bus meer en er worden in de provincies Antwerpen en Limburg zelfs kruispunten bezet door actievoerders. 
Een dergelijke algehele OV-staking in Nederland is lang geleden. In de 80-er, misschien 90-er jaren?
Zal ik nog in Hasselt geraken, zoals de Vlamingen dat noemen. Wordt spannend?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten